Klein Vaarbewijs 1

anwb-cursusboek-klein-vaarbewijs-i-iiHet Klein Vaarbewijs is verplicht voor het varen van een schip dat langer is dan 15 meter of een schip dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Met het Klein Vaarbewijs 1 ben je bevoegd om deze schepen te besturen op alle rivieren, kanalen en kleine meren in Nederland.

Heb je een boot die kleiner is of minder hard kan? Dan is het nog verstandig om je Klein Vaarbewijs te halen. Je bent dan op de hoogte van alle (gedrags)regels op het water.

Het klein vaarbewijs 1 is geschikt voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van: de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Er mag wel gevaren worden op de Gouwzee.

Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs I dient u het examen KVB1 met goed gevolg te hebben afgelegd. Het Klein Vaarbewijs I geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland waters.

Wat kunt u van Vaarbewijs Loosdrecht leren?

De cursusavonden zullen een praktische invulling hebben en beginnen om 19:00 uur. Om 22:30 uur zijn we klaar. Er zal aandacht zijn voor onderwerpen die gewoon geleerd moeten worden, maar ook voor onderdelen die meer inzicht vereisen. Deze praktische vaardigheden zullen uitgebreid geoefend worden gedurende de lesavonden. Uiteraard is er koffie of thee en zijn er koekjes aanwezig. De cursussen vinden plaats bij Communicatie vanuit het Hart op de ’s-Gravelandseweg 59 te Hilversum. In overleg is de cursus op een andere locatie mogelijk.

De cursussen worden gegeven aan de hand van het cursusboek Klein Vaarbewijs I van de ANWB. Het examen Klein Vaarbewijs I (KVB1) bestaat uit 40 meerkeuzevragen en duurt maximaal 60 minuten. De vragen zijn 1, 2 of 3 punten waard. De maximumscore is 80 punten. Om te slagen moet je minimaal 56 punten halen. De kosten voor dit examen (42 euro) en cursusboek zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

De cursus Oefendag vaarbewijs is een ideale aanvulling op deze cursus en daarnaast kunt u gebruik maken van online examens om te oefenen. (Een voorbeeldexamen van Vamex)

Wat is de rol van Vamex?

Vamex is een door de overheid aangestelde organisatie die examens mag afnemen. Je kunt op iedere werkdag tussen 9.30 uur en 16.00 uur een vaarbewijsexamen maken op één van de vijf examenlocaties in Alkmaar, Zoetermeer, Dordrecht, Den Bosch en Zwolle. Eén keer per maand wordt op alle locaties op zaterdag het examen afgenomen.

In de zomermaanden wordt extra mankracht ingezet bij de Vamex om de stroom spoedaanvragen te verwerken; ondanks alles kunnen de wachttijden flink oplopen. Het is daarom verstandig zo vroeg mogelijk een examendatum te reserveren. Dit is alleen mogelijk via internet.

Meer informatie over het examen Klein Vaarbewijs is te vinden op www.vamex.nl. Voor het examen is geen minimum leeftijd. Voor het aanvragen van een Vaarbewijs wel, namelijk 18 jaar.

Wat zijn de kosten voor deze cursus?

De kosten voor 2 cursusavonden is €149,- per persoon.

Wat is het max aantal deelnemers?:

Er zullen nooit meer dan 4 mensen deelnemen aan een les. De cursus wordt gegeven op maat, aangepast aan het niveau van de deelnemers.

Zijn er ook andere cursussen?:

Klik hier voor onze andere cursussen.

Waar kan ik met aanmelden of  waar kan ik meer informatie krijgen?:

Hieronder kunt u vrijblijvend informatie aanvragen of een reserveringsverzoek doen.  Wij nemen na ontvangst van het formulier zo spoedig mogelijk contact met u op. De velden met een asterix (*) zijn verpichte velden.

  Uw naam *

  Uw e-mail*

  Uw Telefoonnummer

  Uw reden voor contact

  Uw vraag of opmerking

  Hoe heeft u ons gevonden?